Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakby komuś było zimno, to polecam mega rozgrzewającą "zupę". Żartowałem ofkors. To danie tak bardzo mnie zaciekawiło, że po prostu musiałem spróbować. Czasami coś w internetach wpadnie w oko. Tym razem Ewa z Masterchef przykuła moją uwagę niecodziennym daniem. Każdy fan ziemniaków, a tym bardziej szarych kluch czy baby ziemniaczanej, powinien to spróbować. Polecam Arek Gie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16320
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5217
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16320
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5217
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce do placków. Masę przekładamy na sito i płuczemy pod bieżącą wodą (do jakiejś większej miski). Wodę delikatnie odlewamy, skrobię z dna miski rozrabiamy w świeżej wodzie (100 ml). 1 litr wody zagotowujemy, wrzucamy starte ziemniaki. Gotujemy przez około 20 minut. Wlewamy skrobię, zagotowujemy do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na oleju smażymy pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulę (do zeszklenia). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy w miskach razem z okrasą.