Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakby komuś było zimno, to polecam mega rozgrzewającą "zupę". Żartowałem ofkors. To danie tak bardzo mnie zaciekawiło, że po prostu musiałem spróbować. Czasami coś w internetach wpadnie w oko. Tym razem Ewa z Masterchef przykuła moją uwagę niecodziennym daniem. Każdy fan ziemniaków, a tym bardziej szarych kluch czy baby ziemniaczanej, powinien to spróbować. Polecam Arek Gie
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 284
Nie lubię oleistych dań, więc podaję prosty sposób na groszek cukrowy bez sma...
Odsłon: 245
Nie trzeba jechać do Tyrolu, aby poznać smak fantastycznych tyrolskich klusek...
Odsłon: 793
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 284
Nie lubię oleistych dań, więc podaję prosty sposób na groszek cukrowy bez sma...
Odsłon: 245
Nie trzeba jechać do Tyrolu, aby poznać smak fantastycznych tyrolskich klusek...
Odsłon: 793
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce do placków. Masę przekładamy na sito i płuczemy pod bieżącą wodą (do jakiejś większej miski). Wodę delikatnie odlewamy, skrobię z dna miski rozrabiamy w świeżej wodzie (100 ml). 1 litr wody zagotowujemy, wrzucamy starte ziemniaki. Gotujemy przez około 20 minut. Wlewamy skrobię, zagotowujemy do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na oleju smażymy pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulę (do zeszklenia). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy w miskach razem z okrasą.