Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie się prezentuje, smakuje wyśmienicie. Polecam
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10714
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3382
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10714
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3382
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Bulion zagotuj. Szczaw oczyść, odetnij twarde końcówki. Masło podgrzej na patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Na patelnię wrzuć szczaw. Poczekaj aż zbrunatnieje. Zawartość patelni dodaj do bulionu. Gotuj przez ok. 5 minut. Mąkę rozpuść w śmietanie. Dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ugotowane jajka obierz ze skorupek. Wyjmij żółtka. Paprykę i szynkę pokrój w kostkę. Pietruszkę posiekaj. Żółtka, paprykę, pietruszkę i szynkę połącz z kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku. Farszem napełnij jajka. Zupę wlej do talerzy. Na wierzch ułóż faszerowane jajka.