Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie się prezentuje, smakuje wyśmienicie. Polecam
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 393
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 139
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 487
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6487
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 578
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 393
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 139
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 487
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6487
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 578
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Bulion zagotuj. Szczaw oczyść, odetnij twarde końcówki. Masło podgrzej na patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Na patelnię wrzuć szczaw. Poczekaj aż zbrunatnieje. Zawartość patelni dodaj do bulionu. Gotuj przez ok. 5 minut. Mąkę rozpuść w śmietanie. Dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ugotowane jajka obierz ze skorupek. Wyjmij żółtka. Paprykę i szynkę pokrój w kostkę. Pietruszkę posiekaj. Żółtka, paprykę, pietruszkę i szynkę połącz z kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku. Farszem napełnij jajka. Zupę wlej do talerzy. Na wierzch ułóż faszerowane jajka.