Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie się prezentuje, smakuje wyśmienicie. Polecam
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 411
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9728
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6130
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 411
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9728
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6130
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Bulion zagotuj. Szczaw oczyść, odetnij twarde końcówki. Masło podgrzej na patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Na patelnię wrzuć szczaw. Poczekaj aż zbrunatnieje. Zawartość patelni dodaj do bulionu. Gotuj przez ok. 5 minut. Mąkę rozpuść w śmietanie. Dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ugotowane jajka obierz ze skorupek. Wyjmij żółtka. Paprykę i szynkę pokrój w kostkę. Pietruszkę posiekaj. Żółtka, paprykę, pietruszkę i szynkę połącz z kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku. Farszem napełnij jajka. Zupę wlej do talerzy. Na wierzch ułóż faszerowane jajka.