Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie się prezentuje, smakuje wyśmienicie. Polecam
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Bulion zagotuj. Szczaw oczyść, odetnij twarde końcówki. Masło podgrzej na patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Na patelnię wrzuć szczaw. Poczekaj aż zbrunatnieje. Zawartość patelni dodaj do bulionu. Gotuj przez ok. 5 minut. Mąkę rozpuść w śmietanie. Dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ugotowane jajka obierz ze skorupek. Wyjmij żółtka. Paprykę i szynkę pokrój w kostkę. Pietruszkę posiekaj. Żółtka, paprykę, pietruszkę i szynkę połącz z kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku. Farszem napełnij jajka. Zupę wlej do talerzy. Na wierzch ułóż faszerowane jajka.