Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie się prezentuje, smakuje wyśmienicie. Polecam
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21793
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 447
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8887
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21793
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 447
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Bulion zagotuj. Szczaw oczyść, odetnij twarde końcówki. Masło podgrzej na patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Na patelnię wrzuć szczaw. Poczekaj aż zbrunatnieje. Zawartość patelni dodaj do bulionu. Gotuj przez ok. 5 minut. Mąkę rozpuść w śmietanie. Dodaj do zupy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ugotowane jajka obierz ze skorupek. Wyjmij żółtka. Paprykę i szynkę pokrój w kostkę. Pietruszkę posiekaj. Żółtka, paprykę, pietruszkę i szynkę połącz z kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku. Farszem napełnij jajka. Zupę wlej do talerzy. Na wierzch ułóż faszerowane jajka.