Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar. W tym czasie szczaw płuczemy, siekamy i przesmażamy na masełku. Kiedy warzywa z wywaru są miękkie to je wyjmujemy, skrzydełka też.
Do wywaru wrzucamy przesmażony szczaw i pokrojone w kosteczkę jajka. Gotujemy kilka minut, dodajemy posiekaną natkę. Z mąki i wody robimy "zaczepkę", czekamy aż się zagotuje i zupka nieco zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i zabielamy śmietaną.
Na talerze wykładamy ugotowany makaron, zalewamy gorącą zupą i...pałaszujemy. Smacznego:)