Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 575
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3441
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27113
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 575
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3441
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27113
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar. W tym czasie szczaw płuczemy, siekamy i przesmażamy na masełku. Kiedy warzywa z wywaru są miękkie to je wyjmujemy, skrzydełka też.
Do wywaru wrzucamy przesmażony szczaw i pokrojone w kosteczkę jajka. Gotujemy kilka minut, dodajemy posiekaną natkę. Z mąki i wody robimy "zaczepkę", czekamy aż się zagotuje i zupka nieco zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i zabielamy śmietaną.
Na talerze wykładamy ugotowany makaron, zalewamy gorącą zupą i...pałaszujemy. Smacznego:)