Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar. W tym czasie szczaw płuczemy, siekamy i przesmażamy na masełku. Kiedy warzywa z wywaru są miękkie to je wyjmujemy, skrzydełka też.
Do wywaru wrzucamy przesmażony szczaw i pokrojone w kosteczkę jajka. Gotujemy kilka minut, dodajemy posiekaną natkę. Z mąki i wody robimy "zaczepkę", czekamy aż się zagotuje i zupka nieco zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i zabielamy śmietaną.
Na talerze wykładamy ugotowany makaron, zalewamy gorącą zupą i...pałaszujemy. Smacznego:)