Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30918
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1139
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30918
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1139
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar. W tym czasie szczaw płuczemy, siekamy i przesmażamy na masełku. Kiedy warzywa z wywaru są miękkie to je wyjmujemy, skrzydełka też.
Do wywaru wrzucamy przesmażony szczaw i pokrojone w kosteczkę jajka. Gotujemy kilka minut, dodajemy posiekaną natkę. Z mąki i wody robimy "zaczepkę", czekamy aż się zagotuje i zupka nieco zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i zabielamy śmietaną.
Na talerze wykładamy ugotowany makaron, zalewamy gorącą zupą i...pałaszujemy. Smacznego:)