Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy lubi szpinak – jest zielony i dla wielu osób niesmaczny. Ta szpinakowa zupa krem jednak odczaruje ten składnik i sprawi, że każdy z domowników poprosi o dokładkę. Charakterystyczny, nieco gorzkawy posmak jest złagodzony za pomocą słodkiej śmietanki, która dodaje kremowości. Gałka muszkatołowa świetnie komponuje się z pozostałymi smakami. Ten krem jest idealną propozycją na chłodne, jesienne dni – wspaniale rozgrzewa, ale też dostarcza wielu witamin i minerałów ważnych dla utrzymania dobrej odporności organizmu.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 433
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 433
Składniki
Czosnek i cebulę obierz i drobno posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej masło. Dodaj cebulę i smaż przez ok. 4 minuty do miękkości. Dodaj czosnek i kontynuuj smażenie przez kolejną minutę.
Dodaj szpinak i podsmażaj go do utraty całej objętości.
Wlej bulion do garnka. Doprowadź całość do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
Zdejmij garnek z ognia. Używając blendera zanurzeniowego, zmiksuj zupę na krem.
Krem wstaw ponownie na mały ogień i dodaj śmietankę. Wymieszaj do całkowitego połączenia.
Dopraw zupę solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Szpinakową zupę krem podawaj na ciepło, po udekorowaniu kleksem jogurtu naturalnego i świeżymi listkami szpinaku.