Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy lubi szpinak – jest zielony i dla wielu osób niesmaczny. Ta szpinakowa zupa krem jednak odczaruje ten składnik i sprawi, że każdy z domowników poprosi o dokładkę. Charakterystyczny, nieco gorzkawy posmak jest złagodzony za pomocą słodkiej śmietanki, która dodaje kremowości. Gałka muszkatołowa świetnie komponuje się z pozostałymi smakami. Ten krem jest idealną propozycją na chłodne, jesienne dni – wspaniale rozgrzewa, ale też dostarcza wielu witamin i minerałów ważnych dla utrzymania dobrej odporności organizmu.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Składniki
Czosnek i cebulę obierz i drobno posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej masło. Dodaj cebulę i smaż przez ok. 4 minuty do miękkości. Dodaj czosnek i kontynuuj smażenie przez kolejną minutę.
Dodaj szpinak i podsmażaj go do utraty całej objętości.
Wlej bulion do garnka. Doprowadź całość do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
Zdejmij garnek z ognia. Używając blendera zanurzeniowego, zmiksuj zupę na krem.
Krem wstaw ponownie na mały ogień i dodaj śmietankę. Wymieszaj do całkowitego połączenia.
Dopraw zupę solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Szpinakową zupę krem podawaj na ciepło, po udekorowaniu kleksem jogurtu naturalnego i świeżymi listkami szpinaku.