Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy lubi szpinak – jest zielony i dla wielu osób niesmaczny. Ta szpinakowa zupa krem jednak odczaruje ten składnik i sprawi, że każdy z domowników poprosi o dokładkę. Charakterystyczny, nieco gorzkawy posmak jest złagodzony za pomocą słodkiej śmietanki, która dodaje kremowości. Gałka muszkatołowa świetnie komponuje się z pozostałymi smakami. Ten krem jest idealną propozycją na chłodne, jesienne dni – wspaniale rozgrzewa, ale też dostarcza wielu witamin i minerałów ważnych dla utrzymania dobrej odporności organizmu.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 203
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4854
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4783
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44736
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 375
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 203
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4854
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4783
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44736
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 375
Składniki
Czosnek i cebulę obierz i drobno posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej masło. Dodaj cebulę i smaż przez ok. 4 minuty do miękkości. Dodaj czosnek i kontynuuj smażenie przez kolejną minutę.
Dodaj szpinak i podsmażaj go do utraty całej objętości.
Wlej bulion do garnka. Doprowadź całość do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
Zdejmij garnek z ognia. Używając blendera zanurzeniowego, zmiksuj zupę na krem.
Krem wstaw ponownie na mały ogień i dodaj śmietankę. Wymieszaj do całkowitego połączenia.
Dopraw zupę solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Szpinakową zupę krem podawaj na ciepło, po udekorowaniu kleksem jogurtu naturalnego i świeżymi listkami szpinaku.