Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki praktyczny EINTOPF :) I ja, jak sugarspice, na dziś przygotowałam zupkę z tego, co zyje w morzu:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8579
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8579
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Składniki
Bulion zagotować, dodac pastę curry, sos rybny, sos sojowy, wrzucić pokrojona w kostkę (2x2cm) rybę, krewetki. Podgotowac kilka minut, dodać imbir, doprawić kolendrą, sokiem z limonki (ewent. innymi przyprawami - zupa ma być kwaśno-ostra).
Jeśli zupa ma byc od razu podana - makaron wrzucić na gorącą zupę na 3 minuty - i serwować. Jeśli chcemy ją podać nieco później - proponuję przygotować makaron wg instrukcji na opakowaniu (przewaznie wrzątek na 3 min.) i połączyć bezpośrednio przed podaniem. 05.08.2009
Smacznego:)