Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki praktyczny EINTOPF :) I ja, jak sugarspice, na dziś przygotowałam zupkę z tego, co zyje w morzu:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 27
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 145
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1193
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 27
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 145
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1193
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Składniki
Bulion zagotować, dodac pastę curry, sos rybny, sos sojowy, wrzucić pokrojona w kostkę (2x2cm) rybę, krewetki. Podgotowac kilka minut, dodać imbir, doprawić kolendrą, sokiem z limonki (ewent. innymi przyprawami - zupa ma być kwaśno-ostra).
Jeśli zupa ma byc od razu podana - makaron wrzucić na gorącą zupę na 3 minuty - i serwować. Jeśli chcemy ją podać nieco później - proponuję przygotować makaron wg instrukcji na opakowaniu (przewaznie wrzątek na 3 min.) i połączyć bezpośrednio przed podaniem. 05.08.2009
Smacznego:)