Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa na obiad bazuje na mięsie mielonym i warzywach. Jeśli nie masz dostępu do świeżych produktów, możesz też użyć mrożonych gotowych mieszanek. Jest aromatyczna, pyszna i dobrze doprawiona.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1022
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1022
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Zacznij od przygotowania warzyw. Cebulę posiekaj w kostkę. Z papryki pozbądź się gniazda nasiennego i pokrój w cienkie kilkucentymetrowe paski. Tak samo poszatkuj też obrane marchewki. Odsącz kukurydzę i groszek z zalewy. Ząbki czosnku obierz i rozgnieć. Posiekaj drobno.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Przełóż cebulę z czosnkiem i delikatnie zeszklij. Wtedy dodaj mięso mielone, posól je i popieprz. Smaż tak długo aż nie będzie surowe. Przełóż całość do średniej wielkości garnka.
Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, podsmaż paprykę i marchewki. Kiedy zrobią się miękkie, dodaj groszek i kukurydzę. Zostaw jeszcze na kilka minut, co jakiś czas mieszając. Także przełóż zawartość patelni do garnka. Jeśli używasz mrożonych warzyw, podsmażaj je na tyle długo, aby były miękkie.
Wlej wodę lub bulion, zagotuj. Po tym czasie zmniejsz moc palnika do średniego.
Obierz ziemniaki i pokrój je w średniej wielkości kostkę. Dodaj do zupy, gotuj przez 20 minut.
Teraz przelej do garnka zawartość puszki z pomidorami, dopraw papryką słodką i wędzoną, majerankiem, solą i pieprzem. Gotuj tak zupę przez około 10 minut. Zagęść ją koncentratem pomidorowym.