Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rach ciach warzywa i komosę do garnuszka, potem słoiczek i już :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Warzywa myję, obieram, trę na tarce o grubych oczkach (pora i cebulkę drobno siekam). Do warzyw dodaję komosę, zalewam wodą i gotuję 15 minut. Do prawie gotowej zupy dodaję słoik kiszonych ogórków na zupę. )latem pakuję do słoiczka już tarte z czosnkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i solą). Pomijam wszelkie przyprawy by uniknąć ryzyka utraty smaku :)) Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gotowe! Aneks: Do każdej zupy podaję oliwę dla lepszego przyswajania witamin, dolewam ją do gotowej już zupy, która gotowana jest wyłącznie na wywarze warzywnym.