Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rach ciach warzywa i komosę do garnuszka, potem słoiczek i już :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Warzywa myję, obieram, trę na tarce o grubych oczkach (pora i cebulkę drobno siekam). Do warzyw dodaję komosę, zalewam wodą i gotuję 15 minut. Do prawie gotowej zupy dodaję słoik kiszonych ogórków na zupę. )latem pakuję do słoiczka już tarte z czosnkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i solą). Pomijam wszelkie przyprawy by uniknąć ryzyka utraty smaku :)) Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gotowe! Aneks: Do każdej zupy podaję oliwę dla lepszego przyswajania witamin, dolewam ją do gotowej już zupy, która gotowana jest wyłącznie na wywarze warzywnym.