Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki, pożywny rosół z piersi kurczaka. Smak uzyskamy z podsmażenia a raczej zrumienienia kawałków piersi i pora.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14263
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19403
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1761
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14263
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19403
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1761
Składniki
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłóż na pół, następnie tniemy w paseczki. Pora kroimy w cienkie talarki. Na dno garnka wlewamy olej i smażymy paski kurczaka na rumiano. Ważne, aby na dnie garnka powstała karmelizacja. Następnie dodajemy pora i krótko smażymy. Wlewamy wodę dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut. W między czasie można ugotować makaron dowolny makaron, coć my jemy tą zupę czasami bez makaronu. Zupę posypujemy zieleniną szczypiorkiem, natką pietruszki lub kolendrą.