Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki, pożywny rosół z piersi kurczaka. Smak uzyskamy z podsmażenia a raczej zrumienienia kawałków piersi i pora.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31300
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31300
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłóż na pół, następnie tniemy w paseczki. Pora kroimy w cienkie talarki. Na dno garnka wlewamy olej i smażymy paski kurczaka na rumiano. Ważne, aby na dnie garnka powstała karmelizacja. Następnie dodajemy pora i krótko smażymy. Wlewamy wodę dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut. W między czasie można ugotować makaron dowolny makaron, coć my jemy tą zupę czasami bez makaronu. Zupę posypujemy zieleniną szczypiorkiem, natką pietruszki lub kolendrą.