Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki, pożywny rosół z piersi kurczaka. Smak uzyskamy z podsmażenia a raczej zrumienienia kawałków piersi i pora.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 138
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 469
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 138
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 469
Składniki
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłóż na pół, następnie tniemy w paseczki. Pora kroimy w cienkie talarki. Na dno garnka wlewamy olej i smażymy paski kurczaka na rumiano. Ważne, aby na dnie garnka powstała karmelizacja. Następnie dodajemy pora i krótko smażymy. Wlewamy wodę dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut. W między czasie można ugotować makaron dowolny makaron, coć my jemy tą zupę czasami bez makaronu. Zupę posypujemy zieleniną szczypiorkiem, natką pietruszki lub kolendrą.