Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej hej jak wam minął dzień ? U mnie zalatany zaczął się od lekarzy tak więc dziś ugotowałam żurek w trzydzieści minut. Fakt że żurek gotowałam z torebki ale używam żurku czy barszczu białego tylko z Winiar jak dla mnie najlepszy, nie lubię żurku z butelek bo tam jest sam ocet a na swój nie miałam czasu po za tym swojski musi trochę postać a mi właśnie dziś zachciało się zupy żurkowej.
Do garnka wlać dwa litry wody dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew pokrojona dowolnie, ziela angielskie oraz liście laurowe. Całość gotować do miękkości ziemniaków i marchwi. W czasie gotowania się ziemniaków z marchwią dodać połowę pokrojonej natki pietruszki i doprawić według siebie do smaku.
Jak już ziemniaki i marchew są miękkie przygotować żurek, wlać pół słoika wody wsypać oba żurki i rozmieszać tak aby nie było grudek. Zalać gotujące się ziemniaki z marchwią i na średnim ogniu gotować około dziesięciu minut.
W czasie gotowania się ziemniaków z marchwią i żurkiem wsypać majeranek, zagotować na szybkim ogniu cały czas mieszając aby się nie przypaliło. Następnie dodać świeżą surową białą kiełbasę i chwilkę pogotować aby kiełbasa zmieniła kolor.
Gdy kiełbasa zmieniła już swój kolor wlać śmietanę szybkim ruchem łyżki zamieszać i zagotować. Na koniec gotowania się zupy wkroić resztę pozostałej natki pietruszki i jeśli jest potrzeba doprawić do smaku.
Mój ugotowany żurek zupę podałam z jajkiem ugotowanym na twardo. To jest moja szybsza wersja zupy z żurku. Możecie mnie krytykować ale nie wierzę że raptem każdy z was oceniających mnie robi zupę ze swojskiego żurku.
Dziennikarka Anna Popek przyznała kiedyś w wywiadzie, że sekretem jej urody j...
Odsłon: 1579
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 5130
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 387
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 112
Dziennikarka Anna Popek przyznała kiedyś w wywiadzie, że sekretem jej urody j...
Odsłon: 1579
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 5130
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 387
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 112
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew pokrojona dowolnie, ziela angielskie oraz liście laurowe. Całość gotować do miękkości ziemniaków i marchwi. W czasie gotowania się ziemniaków z marchwią dodać połowę pokrojonej natki pietruszki i doprawić według siebie do smaku.
Jak już ziemniaki i marchew są miękkie przygotować żurek, wlać pół słoika wody wsypać oba żurki i rozmieszać tak aby nie było grudek. Zalać gotujące się ziemniaki z marchwią i na średnim ogniu gotować około dziesięciu minut.
W czasie gotowania się ziemniaków z marchwią i żurkiem wsypać majeranek, zagotować na szybkim ogniu cały czas mieszając aby się nie przypaliło. Następnie dodać świeżą surową białą kiełbasę i chwilkę pogotować aby kiełbasa zmieniła kolor.
Gdy kiełbasa zmieniła już swój kolor wlać śmietanę szybkim ruchem łyżki zamieszać i zagotować. Na koniec gotowania się zupy wkroić resztę pozostałej natki pietruszki i jeśli jest potrzeba doprawić do smaku.
Mój ugotowany żurek zupę podałam z jajkiem ugotowanym na twardo. To jest moja szybsza wersja zupy z żurku. Możecie mnie krytykować ale nie wierzę że raptem każdy z was oceniających mnie robi zupę ze swojskiego żurku.
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z chrzanem i imbirem
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Rosół z chrzanem i imbirem
Rosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z...
Odsłon: 25
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 200