Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaleństwo smaków zapewnia użycie trawy cytrynowej, imbiru, chili, szalotki i limonki. Plus apetyczny, piękny zielony kolor.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
W mikserze umieścić cebulę, czosnek, trawę cytrynową, imbir, jalapeno i liście limonki kaffir. Zmiksować na gładką masę.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać przygotowaną pastę i smażyć 3-4 minuty, ciągle mieszając.
Następnie dodać bulion, sól i batata. Gotować 3-4 minuty, następnie dodać brokuły. Gotować 8-10 minut, aż brokuł będzie chrupiący. Dodać mleko kokosowe oraz zieleninę (jarmuż, szpinak, rukola). Gotować 1-2 minuty.
Zdjąć z ognia, dodać kolendrę, zmiksować całość na gładką, kremową masę.
Postawić z powrotem na małym ogniu, doprawić sosem rybnym, sokiem z limonki, solą i pieprzem do smaku.
Udekorować i podawać gościom :)