Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaleństwo smaków zapewnia użycie trawy cytrynowej, imbiru, chili, szalotki i limonki. Plus apetyczny, piękny zielony kolor.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2646
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 858
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2646
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 858
Składniki
W mikserze umieścić cebulę, czosnek, trawę cytrynową, imbir, jalapeno i liście limonki kaffir. Zmiksować na gładką masę.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać przygotowaną pastę i smażyć 3-4 minuty, ciągle mieszając.
Następnie dodać bulion, sól i batata. Gotować 3-4 minuty, następnie dodać brokuły. Gotować 8-10 minut, aż brokuł będzie chrupiący. Dodać mleko kokosowe oraz zieleninę (jarmuż, szpinak, rukola). Gotować 1-2 minuty.
Zdjąć z ognia, dodać kolendrę, zmiksować całość na gładką, kremową masę.
Postawić z powrotem na małym ogniu, doprawić sosem rybnym, sokiem z limonki, solą i pieprzem do smaku.
Udekorować i podawać gościom :)