Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaleństwo smaków zapewnia użycie trawy cytrynowej, imbiru, chili, szalotki i limonki. Plus apetyczny, piękny zielony kolor.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 252
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2377
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4551
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 94
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1529
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 252
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2377
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4551
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 94
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1529
Składniki
W mikserze umieścić cebulę, czosnek, trawę cytrynową, imbir, jalapeno i liście limonki kaffir. Zmiksować na gładką masę.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać przygotowaną pastę i smażyć 3-4 minuty, ciągle mieszając.
Następnie dodać bulion, sól i batata. Gotować 3-4 minuty, następnie dodać brokuły. Gotować 8-10 minut, aż brokuł będzie chrupiący. Dodać mleko kokosowe oraz zieleninę (jarmuż, szpinak, rukola). Gotować 1-2 minuty.
Zdjąć z ognia, dodać kolendrę, zmiksować całość na gładką, kremową masę.
Postawić z powrotem na małym ogniu, doprawić sosem rybnym, sokiem z limonki, solą i pieprzem do smaku.
Udekorować i podawać gościom :)