Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawy kuchni tajskiej są pikantne i aromatyczne. Dominują w niej m.in. pasty curry, mleczko kokosowe, imbir, trawa cytrynowa. Czyli wszystko co uwielbiam. A dużym plusem jest to, że wszystko przygotowuje się bardzo szybko. Ta zupa to ciekawe połączenie ostrej pasty curry ze słodkawym mlekiem i słonym sosem sojowym. Jak dla mnie rewelacja!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 107
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 175
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 30
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 107
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 175
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 30
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy na małą kostkę. W kostkę kroimy też paprykę czerwoną i cebulę. Na oleju podsmażamy pastę curry, dodajemy pokrojonego fileta z kurczaka i mieszając podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojoną cebule i chwilę podsmażamy. Na końcu dodajemy pokrojoną paprykę i jeszcze chwilę podsmażamy. Wlewamy gorący bulion, dodajemy namoczone i pokrojone na kawałki grzyby shiitake - gotujemy parę minut, doprawiając sosem sojowym. Dodajemy kukurydzę i gotujemy jeszcze 5 min. Na samym końcu dolewamy mleczko kokosowe i ewentualnie jeszcze trochę sosu sojowego do smaku. Zagotowujemy i odstawiamy z ognia. Podajemy z z makaronem sojowym (zalewamy go gorącą wodą, chwilę moczymy, odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki). Posypujemy posiekaną kolendrą. Smacznego!