Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajska zupa z kurczakiem to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w sobie intensywne smaki i aromaty kuchni Azji Południowo-Wschodniej. W tej delikatnej zupie spotykają się pikantność, słodycz i kremowa konsystencja, tworząc niezapomniane doświadczenie kulinarne. Na pierwszy rzut oka zupa ta może wydawać się skomplikowana, ale w rzeczywistości jej przygotowanie jest proste..
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 130
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 230
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 130
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 230
Składniki
1. Cebulę, czosnek i imbir obieram, a następnie drobno kroję. Papryczkę chili oczyszczam z nasion i kroję w paseczki. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju, dodaję kminek, kurkumę i kolendrę.
2. Mięso kroję w paski, dodaję je do warzyw i smażę przez 10 minut, posypując solą.
3. Po usmażeniu mięsa z warzywami przekładam je do garnka, wlewam bulion, mleko kokosowe, sos sojowy, sok z cytryny, wsypuję cukier, dodaję makaron ryżowy i gotuję około 15 minut.
4. Zupa gotowa. 5. Smacznego!