Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z krewetkami i kalmarami baby. Jest pełna smaku i kremowa. Z pewnością zachwyci każdego, a jest wyjątkowo prosta w wykonaniu.
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21909
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1653
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21909
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1653
Składniki
Rozpoczynamy od owoców morza. Możecie zakupić już obrane mrożone lub świeże. Ja zdecydowałam się na świeże owoce morza i obierałam je zgodni z instrukcjami w internecie. Kalmary kroimy w krążki, a krewetki pozostawiamy w całości. Pieczarki kroimy w plasterki, pomidora w kostkę. Mleko kokosowe łączymy z 400ml wody i pastą tom kha. Podgrzewamy. Kiedy zacznie się gotować dodajemy pieczarki i pomidory. Gotujemy około 15 minut. W międzyczasie kroimy pak choi na podłużne paski, wrzucamy na 2 minuty do wrzątku i odcedzamy. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do zupy dokładamy owoce morza i gotujemy 6-8 minut - powinny być ugotowane, ale pozostać sprężyste. Przy dłuższym gotowaniu zrobią się gumowate. Pod koniec gotowania dorzucamy siekany koperek. Na talerzach układamy porcje makaronu i pak choi. Całość zalewamy gorącą zupą.