Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tani barszcz wigilijny w czasach, gdy ceny w sklepach ciągle rosną, z pewnością jest potrzebny. Choć przygotowuje się go z małej liczby składników, wciąż pozostaje aromatyczny. Jeśli zależy ci, żeby nie wydać fortuny na święta, przekonaj się jak zrobić tani barszcz na wigilię.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6613
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2128
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6613
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2128
 
         
         
                Składniki
Zacznij gotować bulion. W międzyczasie, w gumowych rękawicach, obierz buraki ze skórki. Pokrój je w cieńsze plastry. Czosnek obierz i przekrój na mniejsze kawałki.
Gdy bulion będzie się gotował, wrzuć buraki wraz z łyżką octu. Dodaj też suszone grzyby i rozdrobniony czosnek. Wsyp też ziarenka pieprzu. Następnie gotuj pod niepełnym przykryciem, na małym ogniu, przez ok. godzinę, aż buraki zmiękną.
Gdy buraki będą miękkie, przecedź zupę przez sito do oddzielnego naczynia. Dopraw tani barszcz wigilijny majerankiem, solą i pieprzem. Spróbuj. Jeśli jest za kwaśny, dodaj trochę cukru. Jeśli za słodki - odrobinę octu. Smacznego!