Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa idealna na zimowy obiad. Ten ramen jest pyszny i niezwykle aromatyczny! Dzięki mleku migdałowemu jest niezwykle kremowy.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1044
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2953
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1044
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2953
Składniki
Na 2-3 dni przed gotowanie przygotowujemy jajka marynowane z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-jajka-marynowane-do-ramenu,183394,sprytnachochla.html
Przed gotowaniem zupy szykujemy dodatki: Jarmuż kroimy i sparzamy. Grzyby suszone zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie kroimy. Marchew obieramy. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mięso. Czosnek, imbir i chilli kroimy w bardzo drobną kostkę. Wrzucamy na nagrzany olej, smażymy 1 minutę. Dodajemy dymkę pokrojoną w kostkę smażymy kolejną minutę. Dodajemy mięso mielone, ocet i sos ostrygowy. Całość smażymy, często mieszając, aby mięso ładnie się rozdzieliło.
Zupa. Bulion podgrzewamy. Dodajemy grzyby i marchew. Gotujemy około 15 minut. Bulion wyłączamy. Wyławiamy marchew i grzyby. Dodajemy mleko migdałowe, miso, tahini, chilli, cukier. Podgrzewamy prawie do zagotowania. W razie potrzeby doprawiamy sosem sojowym.
Na talerzach lub w miskach układamy porcje makaronu, pół jajka, mięsa, grzybów, marchewki, jarmużu lub pak choi i kukurydzy. Całość zalewamy zupą i posypujemy szczypiorkiem i sezamem. Podajemy od razu.