Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten chłodnik ogórkowy jest szybki i łatwy w przygotowaniu, bardzo orzeźwiający, idealny na gorące dni.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5119
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 596
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5119
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 596
Składniki
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko osolić, odstawić na kilka minut, odcisnąć z nadmiaru soku.
W dużej misce wymieszać odciśnięte ogórki, przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek i orzechy. Dodać jogurt, płaską łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu.
Następnie wlać wodę i dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej soli. Gotowy chłodnik rozlać do misek, skropić oliwą.