Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten chłodnik ogórkowy jest szybki i łatwy w przygotowaniu, bardzo orzeźwiający, idealny na gorące dni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3777
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 335
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 611
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3777
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 335
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 611
Składniki
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko osolić, odstawić na kilka minut, odcisnąć z nadmiaru soku.
W dużej misce wymieszać odciśnięte ogórki, przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek i orzechy. Dodać jogurt, płaską łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu.
Następnie wlać wodę i dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej soli. Gotowy chłodnik rozlać do misek, skropić oliwą.