Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten chłodnik ogórkowy jest szybki i łatwy w przygotowaniu, bardzo orzeźwiający, idealny na gorące dni.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 58
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 415
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 58
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 415
Składniki
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko osolić, odstawić na kilka minut, odcisnąć z nadmiaru soku.
W dużej misce wymieszać odciśnięte ogórki, przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek i orzechy. Dodać jogurt, płaską łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu.
Następnie wlać wodę i dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej soli. Gotowy chłodnik rozlać do misek, skropić oliwą.