Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten chłodnik ogórkowy jest szybki i łatwy w przygotowaniu, bardzo orzeźwiający, idealny na gorące dni.
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 20
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 20
Składniki
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko osolić, odstawić na kilka minut, odcisnąć z nadmiaru soku.
W dużej misce wymieszać odciśnięte ogórki, przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek i orzechy. Dodać jogurt, płaską łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu.
Następnie wlać wodę i dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej soli. Gotowy chłodnik rozlać do misek, skropić oliwą.