Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna. Jeśli nie lubicie ostrości papryczki chili, tak często występującej w tajskiej kuchni, ten przepis jest dla Was. Przepis jest prosty, a efekt rewelacyjny, to jedno z moich ulubionych dań z Tajlandii.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2246
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 269
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2246
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 269
Składniki
Z mięsa, czosnku i kolendry formujemy w dłoniach małe kulki. Z tej ilości mięsa powinniśmy otrzymać około 20-25 kulek.
W garnku gotujemy bulion drobiowy, do wrzącego bulionu wkładamy kulki z mięsa. Gotujemy 5-6 minut, jeśli wypłyną na powierzchnię, oznacza to, że są już dobre.
Do garnka dodajemy sos sojowy i sos rybny do smaku. Następnie dajemy pokrojone w kostkę tofu, makaron i gotujemy 3-4 minuty.
Następnie do garnka dajemy liście sałaty pok choy i gotujemy przez 1 minutę. Zdejmujemy z ognia i podajemy gorące. W sam raz na zimny wieczór w Polsce.