Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na blogu jest około 140 przepisów. Danie, które dziś prezentuję – to jedno z dwóch najsmaczniejszych dla mnie.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17907
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2264
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 275
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17907
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2264
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 275
Składniki
W garnku umieścić żeberka, zalać wodą (1,5 l) i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę.
Po godzinie, wyciągnąć żeberka z garnka i odłożyć na bok.
Do garnka dodać: liście kaffir, galangal, czosnek, trawę cytrynową i gotować przez 10 minut. Następnie odcedzić (usunąć resztki ziół)
Do garnka z powrotem dać żeberka oraz cebulę i zieloną tajską papryczkę – gotować przez 5 minut. Doprawić sokiem z limonki i sosem rybnym do smaku, zdjąć z ognia.
Podawać z miętą, dymką i chili.