Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na blogu jest około 140 przepisów. Danie, które dziś prezentuję – to jedno z dwóch najsmaczniejszych dla mnie.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 83
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 58
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 100
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 83
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 58
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 100
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Składniki
W garnku umieścić żeberka, zalać wodą (1,5 l) i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę.
Po godzinie, wyciągnąć żeberka z garnka i odłożyć na bok.
Do garnka dodać: liście kaffir, galangal, czosnek, trawę cytrynową i gotować przez 10 minut. Następnie odcedzić (usunąć resztki ziół)
Do garnka z powrotem dać żeberka oraz cebulę i zieloną tajską papryczkę – gotować przez 5 minut. Doprawić sokiem z limonki i sosem rybnym do smaku, zdjąć z ognia.
Podawać z miętą, dymką i chili.