Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-09-2018
To jedno z najchętniej jadanych dań w Tajlandii. Przybywając do Bangkoku, na Phuket czy do Krabi, nie sposób nie trafić na to danie.
Pikantno-kwaśna zupa tajska
Odsłon: 2086
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 422
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 422
Składniki
Do garnka wlewamy wodę oraz pozostałe składniki (trawę cytrynową, liście kaffir, galangal, szalotkę). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień na średni i gotujemy min. 20 minut. Następnie dodajemy pastę chili i gotujemy kolejne 5 minut.
Zdejmujemy z ognia, i odcedzamy, tak aby w garnku pozostał sam bulion.
oprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. Do bulionu wrzucamy grzyby oraz krewetki i gotujemy przez 7-8 minut. Zdejmujemy z ognia i podajemy, dekorując pomidorkami, chili i kolendrą.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Zupa porowa z mięsem mielonym
Jeśli lubisz rozgrzewające i sycące dania, które możesz przygotować w jednym...
Odsłon: 3787
Zupa szpinakowa
Zupa szpinakowa jest ciekawa kolorystycznie, zielona, orzeźwiająca i bardzo k...
Odsłon: 563