Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-09-2018
To jedno z najchętniej jadanych dań w Tajlandii. Przybywając do Bangkoku, na Phuket czy do Krabi, nie sposób nie trafić na to danie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 894
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 76
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4149
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 894
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 76
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4149
Składniki
Do garnka wlewamy wodę oraz pozostałe składniki (trawę cytrynową, liście kaffir, galangal, szalotkę). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień na średni i gotujemy min. 20 minut. Następnie dodajemy pastę chili i gotujemy kolejne 5 minut.
Zdejmujemy z ognia, i odcedzamy, tak aby w garnku pozostał sam bulion.
oprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. Do bulionu wrzucamy grzyby oraz krewetki i gotujemy przez 7-8 minut. Zdejmujemy z ognia i podajemy, dekorując pomidorkami, chili i kolendrą.