Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, lekka zupa o delikatnie kwaskowatym smaku. Charakterystyczne dla tej zupy jest brak w składnikach typowego bulionu (warzywnego, mięsnego). Dzięki temu jeszcze lepiej czuć smak pozostałych składników.
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 101
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40759
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 101
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40759
Składniki
Do garnka wlewamy wodę oraz składniki bulionu (trawę cytrynową, liście kaffir, galangal, szalotkę i pieprz). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień na średni i gotujemy min. 20 minut. Następnie dodajemy pastę chili i gotujemy kolejne 5 minut.
Zdejmujemy z ognia, i odcedzamy, tak aby w garnku pozostał sam bulion.
Doprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. do buliony wrzucamy grzyby i gotujemy przez 4-5 minut. Zdejmujemy z ognia i podajemy, dekorując pomidorkami, chili i kolendrą.