Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynie rozpoczęty a więc dziś gości u Nas zupa toskańska z Dynia. Aromat ziół i bulionu warzywnego skusi każdego.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19770
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 451
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 411
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6799
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242286
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19770
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 451
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 411
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6799
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242286
Składniki
Seler naciowy kroimy w paseczki. Marchewkę, pietruszkę, dynie, cebulę i czosnek obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Rozgrzewamy w garnku olej, wrzucamy pietruszke, marchewkę, cebulę i seler, smażymy około 10 min, doprawiamy szczyptą ziół i dodajemy czosnek, mieszamy, by nie przywarło około 5 min. Po tym czasie dolewamy wody wrzucamy dynie i gotujemy do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą gotowe wrzucamy szpinak i fasolkę, gotujemy kilka minut i przyprawiamy do smaku.
Gorąca zupę Przelewamy do misek, posypujemy parmezanem i pietruszka zielona. Można podać z pieczywem. Smacznego