Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynie rozpoczęty a więc dziś gości u Nas zupa toskańska z Dynia. Aromat ziół i bulionu warzywnego skusi każdego.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 283
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 104
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 107
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 283
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 104
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 107
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Składniki
Seler naciowy kroimy w paseczki. Marchewkę, pietruszkę, dynie, cebulę i czosnek obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Rozgrzewamy w garnku olej, wrzucamy pietruszke, marchewkę, cebulę i seler, smażymy około 10 min, doprawiamy szczyptą ziół i dodajemy czosnek, mieszamy, by nie przywarło około 5 min. Po tym czasie dolewamy wody wrzucamy dynie i gotujemy do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą gotowe wrzucamy szpinak i fasolkę, gotujemy kilka minut i przyprawiamy do smaku.
Gorąca zupę Przelewamy do misek, posypujemy parmezanem i pietruszka zielona. Można podać z pieczywem. Smacznego