Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynie rozpoczęty a więc dziś gości u Nas zupa toskańska z Dynia. Aromat ziół i bulionu warzywnego skusi każdego.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 492
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 665
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 129
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 190
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6049
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 492
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 665
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 129
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 190
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6049
Składniki
Seler naciowy kroimy w paseczki. Marchewkę, pietruszkę, dynie, cebulę i czosnek obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Rozgrzewamy w garnku olej, wrzucamy pietruszke, marchewkę, cebulę i seler, smażymy około 10 min, doprawiamy szczyptą ziół i dodajemy czosnek, mieszamy, by nie przywarło około 5 min. Po tym czasie dolewamy wody wrzucamy dynie i gotujemy do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą gotowe wrzucamy szpinak i fasolkę, gotujemy kilka minut i przyprawiamy do smaku.
Gorąca zupę Przelewamy do misek, posypujemy parmezanem i pietruszka zielona. Można podać z pieczywem. Smacznego