Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynie rozpoczęty a więc dziś gości u Nas zupa toskańska z Dynia. Aromat ziół i bulionu warzywnego skusi każdego.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4381
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154675
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1011
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 416
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4381
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154675
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1011
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 416
Składniki
Seler naciowy kroimy w paseczki. Marchewkę, pietruszkę, dynie, cebulę i czosnek obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Rozgrzewamy w garnku olej, wrzucamy pietruszke, marchewkę, cebulę i seler, smażymy około 10 min, doprawiamy szczyptą ziół i dodajemy czosnek, mieszamy, by nie przywarło około 5 min. Po tym czasie dolewamy wody wrzucamy dynie i gotujemy do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą gotowe wrzucamy szpinak i fasolkę, gotujemy kilka minut i przyprawiamy do smaku.
Gorąca zupę Przelewamy do misek, posypujemy parmezanem i pietruszka zielona. Można podać z pieczywem. Smacznego