Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynie rozpoczęty a więc dziś gości u Nas zupa toskańska z Dynia. Aromat ziół i bulionu warzywnego skusi każdego.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 74
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 75
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15376
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 288
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 74
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 75
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15376
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 288
Składniki
Seler naciowy kroimy w paseczki. Marchewkę, pietruszkę, dynie, cebulę i czosnek obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Rozgrzewamy w garnku olej, wrzucamy pietruszke, marchewkę, cebulę i seler, smażymy około 10 min, doprawiamy szczyptą ziół i dodajemy czosnek, mieszamy, by nie przywarło około 5 min. Po tym czasie dolewamy wody wrzucamy dynie i gotujemy do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą gotowe wrzucamy szpinak i fasolkę, gotujemy kilka minut i przyprawiamy do smaku.
Gorąca zupę Przelewamy do misek, posypujemy parmezanem i pietruszka zielona. Można podać z pieczywem. Smacznego