Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukraiński chłodnik, idealny na lato. Za przepis dziękuję żonie znajomego. Okroszka różni się wykonaniem w zależności od regionu, zupa ma być bogata w składniki i wyraźnie kwaśna.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 141
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 141
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Składniki
Ziemniaki, jaja i ogórka kroi się w drobną kostkę, pierś w odrobinę większą. Składniki powinny być schłodzone w lodówce.
Wszystkie składniki oprócz soli i kwasku dodaje się do miski i najpierw miesza ze śmietaną, jak sałatkę. Teraz dodaje się kefir, rosół do rozrzedzenia i sól do smaku. Jeśli chłodnik jest mało wyrazisty można dodać kwasku cytrynowego. Podawać natychmiast! :)
Smacznego :)