Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukraiński chłodnik, idealny na lato. Za przepis dziękuję żonie znajomego. Okroszka różni się wykonaniem w zależności od regionu, zupa ma być bogata w składniki i wyraźnie kwaśna.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 76
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 121
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 76
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 121
Składniki
Ziemniaki, jaja i ogórka kroi się w drobną kostkę, pierś w odrobinę większą. Składniki powinny być schłodzone w lodówce.
Wszystkie składniki oprócz soli i kwasku dodaje się do miski i najpierw miesza ze śmietaną, jak sałatkę. Teraz dodaje się kefir, rosół do rozrzedzenia i sól do smaku. Jeśli chłodnik jest mało wyrazisty można dodać kwasku cytrynowego. Podawać natychmiast! :)
Smacznego :)