Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukraiński chłodnik, idealny na lato. Za przepis dziękuję żonie znajomego. Okroszka różni się wykonaniem w zależności od regionu, zupa ma być bogata w składniki i wyraźnie kwaśna.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Składniki
Ziemniaki, jaja i ogórka kroi się w drobną kostkę, pierś w odrobinę większą. Składniki powinny być schłodzone w lodówce.
Wszystkie składniki oprócz soli i kwasku dodaje się do miski i najpierw miesza ze śmietaną, jak sałatkę. Teraz dodaje się kefir, rosół do rozrzedzenia i sól do smaku. Jeśli chłodnik jest mało wyrazisty można dodać kwasku cytrynowego. Podawać natychmiast! :)
Smacznego :)