Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukraiński chłodnik, idealny na lato. Za przepis dziękuję żonie znajomego. Okroszka różni się wykonaniem w zależności od regionu, zupa ma być bogata w składniki i wyraźnie kwaśna.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99059
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5911
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99059
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5911
Składniki
Ziemniaki, jaja i ogórka kroi się w drobną kostkę, pierś w odrobinę większą. Składniki powinny być schłodzone w lodówce.
Wszystkie składniki oprócz soli i kwasku dodaje się do miski i najpierw miesza ze śmietaną, jak sałatkę. Teraz dodaje się kefir, rosół do rozrzedzenia i sól do smaku. Jeśli chłodnik jest mało wyrazisty można dodać kwasku cytrynowego. Podawać natychmiast! :)
Smacznego :)