Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kuchnia belgijska
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Marchew i ziemniaki pokroiłem w kostkę ,pora posiekałem. W garnku roztopiłem masło i podsmażyłem warzywa. Następnie zalałem bulionem ,dodałem związany bukiecik natkę ,tymianek oraz liście laurowe i zagotowałem. Wrzuciłem filety z kurczaka ,zmniejszyłem ogień do minimum i gotowałem pod przykryciem 15 min. Po tym czasie wyjąłem kurczaka ,pokroiłem na kawałki. Śmietanę wymieszałem z żółtkiem ,połączyłem z kilkoma łyżkami gorącej zupy ,wlałem do pozostałej zupy i mieszałem przez ok. 3 min (należy nie gotować). Kurczaka włożyłem z powrotem do zupy ,posypałem posiekaną natką pietruszki ,doprawiłem do smaku. Podałem z bagietką.