Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego na upały jak szybka pyszna zupa, która nie tylko nas nasyci ale i ochłodzi czyli chłodnik.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93467
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2621
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3478
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1579
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2240
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93467
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2621
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3478
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1579
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2240
Składniki
Botwinkę dokładnie myjemy, buraczki obieramy. Liście z łodygami kroimy na mniejsze kawałki, a buraczki ścieramy na tarce. Zalewamy bulionem (tyle żeby przykryła botwinkę) i gotujemy do miękkości około 8 min. Pod koniec gotowania dodajemy zakwas. Odstawiamy do ostygnięcia.
Ogórki obieramy, rzodkiewkę myjemy i kroimy w małą kostkę. Szczypior i koper siekamy. Wrzucamy do garnka z wystudzoną botwinką. Dodajemy jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy i schładzamy w lodówce. Smacznego!