Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego na upały jak szybka pyszna zupa, która nie tylko nas nasyci ale i ochłodzi czyli chłodnik.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4877
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 595
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4658
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 906
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8385
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13206
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4877
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 595
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4658
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 906
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8385
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13206
Składniki
Botwinkę dokładnie myjemy, buraczki obieramy. Liście z łodygami kroimy na mniejsze kawałki, a buraczki ścieramy na tarce. Zalewamy bulionem (tyle żeby przykryła botwinkę) i gotujemy do miękkości około 8 min. Pod koniec gotowania dodajemy zakwas. Odstawiamy do ostygnięcia.
Ogórki obieramy, rzodkiewkę myjemy i kroimy w małą kostkę. Szczypior i koper siekamy. Wrzucamy do garnka z wystudzoną botwinką. Dodajemy jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy i schładzamy w lodówce. Smacznego!