Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na bezmięsną zupę z suszonych grzybów. Dokładnie taka zupa podawana jest w naszym domu na Wigilię.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 851
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1037
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2075
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 851
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1037
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2075
Składniki
Grzyby zalać szklanką gorącej wody i odstawić na 2 godziny.
Razem z wodą, w której się moczyły, przelać do większego garnka, dolać wody i wstawić na gaz. Dodać pieprz i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem aż grzyby będą miękkie. Dodać obraną cebulę i obrane, pokrojone w kostkę, umyte ziemniaki, posolić. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Dodać 1/3 kostkę masła i rozrobioną śmietanę. Poczekać aż całość się zagotuje. Doprawić do smaku sola i mielonym pieprzem.