Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na bezmięsną zupę z suszonych grzybów. Dokładnie taka zupa podawana jest w naszym domu na Wigilię.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1542
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1299
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1373
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1234
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1542
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1299
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1373
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1234
Składniki
Grzyby zalać szklanką gorącej wody i odstawić na 2 godziny.
Razem z wodą, w której się moczyły, przelać do większego garnka, dolać wody i wstawić na gaz. Dodać pieprz i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem aż grzyby będą miękkie. Dodać obraną cebulę i obrane, pokrojone w kostkę, umyte ziemniaki, posolić. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Dodać 1/3 kostkę masła i rozrobioną śmietanę. Poczekać aż całość się zagotuje. Doprawić do smaku sola i mielonym pieprzem.