Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na bezmięsną zupę z suszonych grzybów. Dokładnie taka zupa podawana jest w naszym domu na Wigilię.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3209
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 304
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 169
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3209
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 304
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 169
Składniki
Grzyby zalać szklanką gorącej wody i odstawić na 2 godziny.
Razem z wodą, w której się moczyły, przelać do większego garnka, dolać wody i wstawić na gaz. Dodać pieprz i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem aż grzyby będą miękkie. Dodać obraną cebulę i obrane, pokrojone w kostkę, umyte ziemniaki, posolić. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Dodać 1/3 kostkę masła i rozrobioną śmietanę. Poczekać aż całość się zagotuje. Doprawić do smaku sola i mielonym pieprzem.