Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli na twoim świątecznym stole nie pojawia się barszcz, najpewniej gości na nim grzybowa. Ta aromatyczna zupa dla wielu osób jest nieodzownym elementem świąt, bez którego trudno wyobrazić sobie świąteczne spotkania. Wigilijna zupa grzybowa Magdy Gessler sprawi, że będą one jeszcze smaczniejsze i jeszcze bardziej wyjątkowe.
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 153
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 29
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 32
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 81
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 125
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 153
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 29
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 32
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 81
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 125
Składniki
Grzyby namocz przez noc w niedużej ilości wody. Zachowaj wodę, w której się moczyły. Grzyby pokrój w cienkie paski. Zachowaj kilka grzybów w całości do dekoracji.
Wszystkie warzywa obierz i zetrzyj na tarce. Pora pokrój w półplasterki a cebulę w drobną kostkę, a następnie podsmaż je na rozgrzanym maśle w dużym garnku. Kiedy cebula i por zmiękną, dodaj do nich starte warzywa. Podsmażaj je kolejnych 5 minut, a gdy zmiękną, dodaj do nich grzyby. Całość zalej bulionem oraz wodą, w której moczyły się grzyby. Gotuj na niewielkim ogniu około 30-40 minut. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj zupę na gładki krem i zabiel śmietaną. Podawaj z odłożonymi grzybami, grzankami na maśle oraz odrobiną koperku.