Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1817
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 199
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6300
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1817
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 199
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6300
Składniki
W garnku, na rozgrznym oleju rzepakowy z masłem zeszklić pokrojoną w dronna kostkę cebulę i pokrojony drobno czosnek. Dodać starte na tarce, na dużych oczkach buraczki. Dusić na wolny ogniu. Dodać pokrojoną drobno botwinkę. Wcześniej oczywiście botwinkę oczyścić, usunąć starsze, zniszczone liście. Dokładnie umyć. Dusić kilka minut, mieszać. Kaszę jaglaną przelać kilka razy ciepłą woda, żeby straciła goryczkę. Dodać do garnka i zalać bulionem lub wodą z czajnika. Gotować na wolnym ogniu. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sok z cytryny, sól do smaku. Zielony groszek zalać wrzatkiem w garnuszku. Osączyć na sicie. Zupę podawać z jajkami ugotowanymi na twardo i zielonym groszkiem. Może być kleks śmietany. Smacznego.