Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8209
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 433
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8209
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 433
Składniki
W garnku, na rozgrznym oleju rzepakowy z masłem zeszklić pokrojoną w dronna kostkę cebulę i pokrojony drobno czosnek. Dodać starte na tarce, na dużych oczkach buraczki. Dusić na wolny ogniu. Dodać pokrojoną drobno botwinkę. Wcześniej oczywiście botwinkę oczyścić, usunąć starsze, zniszczone liście. Dokładnie umyć. Dusić kilka minut, mieszać. Kaszę jaglaną przelać kilka razy ciepłą woda, żeby straciła goryczkę. Dodać do garnka i zalać bulionem lub wodą z czajnika. Gotować na wolnym ogniu. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sok z cytryny, sól do smaku. Zielony groszek zalać wrzatkiem w garnuszku. Osączyć na sicie. Zupę podawać z jajkami ugotowanymi na twardo i zielonym groszkiem. Może być kleks śmietany. Smacznego.