Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i aromatyczna zupa z zielonych szparagów. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
blender
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Odciąć końcówki, Pokroić na małe kawałki o długości około 2-3 cm.
Na patelni rozgrzać masło. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do uzyskania pięknego złotego koloru. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Ziemniaka obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem i cebulą przez około 7 minut.
Następnie dodać pokrojone łodyżki szparagów (bez główek) i smażyć przez 3 minuty. Na koniec doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do garnka przelać bulion i zagotować. Dodać podsmażone warzywa. Gotować przez 5 minut, następnie dodać główki szparagów i gotować przez 2 minuty (kilka główek można odłożyć na bok do dekoracji).
Zupę zmiksować na gładki krem, dodać śmietankę i bazylię.
Gotowy krem serwować z główkami szparagów i grzankami. Smacznego!