Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i aromatyczna zupa z zielonych szparagów. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
blender
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 111
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 170
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 168
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 131
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 111
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 170
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 168
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 131
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Odciąć końcówki, Pokroić na małe kawałki o długości około 2-3 cm.
Na patelni rozgrzać masło. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do uzyskania pięknego złotego koloru. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Ziemniaka obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem i cebulą przez około 7 minut.
Następnie dodać pokrojone łodyżki szparagów (bez główek) i smażyć przez 3 minuty. Na koniec doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do garnka przelać bulion i zagotować. Dodać podsmażone warzywa. Gotować przez 5 minut, następnie dodać główki szparagów i gotować przez 2 minuty (kilka główek można odłożyć na bok do dekoracji).
Zupę zmiksować na gładki krem, dodać śmietankę i bazylię.
Gotowy krem serwować z główkami szparagów i grzankami. Smacznego!