Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i aromatyczna zupa z zielonych szparagów. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
blender
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 207
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 896
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 498
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666462
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 207
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 896
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 498
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666462
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Odciąć końcówki, Pokroić na małe kawałki o długości około 2-3 cm.
Na patelni rozgrzać masło. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do uzyskania pięknego złotego koloru. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Ziemniaka obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem i cebulą przez około 7 minut.
Następnie dodać pokrojone łodyżki szparagów (bez główek) i smażyć przez 3 minuty. Na koniec doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do garnka przelać bulion i zagotować. Dodać podsmażone warzywa. Gotować przez 5 minut, następnie dodać główki szparagów i gotować przez 2 minuty (kilka główek można odłożyć na bok do dekoracji).
Zupę zmiksować na gładki krem, dodać śmietankę i bazylię.
Gotowy krem serwować z główkami szparagów i grzankami. Smacznego!