Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 254
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 150
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27916
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 254
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 150
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27916
Składniki
Strączki oprócz soczewicy namacza się przez noc. Im więcej rodzajów tym zupa smaczniejsza. W rondlu wytapia się pokrojoną słoninę z przerostem, na wytopionym tłuszczu podsmaża się lekko cebulę, pod koniec dodaje się posiekany czosnek. Gdy tylko czosnek zacznie pachnieć dodaje się pomidory. Po przesmażeniu pomidorów dodaje się strączki twarde i gotuje się je w sumie 1,5 godziny. Soczewicę dodaje się na 40 minut przed końcem. Zupa powinna być gęsta ale można dolać wody. Niedługo przed końcem zupę doprawia się koncentratem, solą i pieprzem.
Smacznego :)