Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna aromatu i wyjątkowo dobrze smakuje. Przepis z książki Kuchnia włoska.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30774
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3573
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2592
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1084
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30774
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3573
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2592
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1084
Składniki
Na patelni podsmażyłam kawałki piersi pokrojone w cienkie plasterki i warzywa pokrojone w kosteczkę. Dodałam od razu kukurydzę- nie rozpadnie się. Zalałam wodą- można bulionem. Ale wywar był wystarczająco esencjonalny. Cytrynę trzeba sparzyć, dodać do zupy obraną skórkę i sok z cytryny. Ja sobie ułatwiłam zadanie i dodałam dwie suszone cytryny. Gotowałam około 20 minut,- doprawiłam sola i pieprzem. Dodałam makaron i gotowałam do miękkości. Po wyłączeniu ognia dodaje się śmietanę ale preferuję mleko kokosowe. jeszcze zielenina na koniec.
Smacznego :)