Do góry

Zupy Przepis na:

Włoska zupa z kurczakiem

Włoska zupa z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 891 Ocena: 18118

Dodano:

Odsłon: 1067

Pełna aromatu i wyjątkowo dobrze smakuje. Przepis z książki Kuchnia włoska.

Składniki

  • Pierś z kurczaka lub indyka 20 dag to na dwie porcje
  • Cebula
  • Marchew
  • Seler naciowy 2 łodygi
  • ode mnie: kukurydza kosnerwowa kilka łyżek, fenkuł kawałek, czosnek
  • Cytryna lub suszone cytryny 2 szt
  • Pieprz
  • Sól
  • masło/ oliwa do podsmażenia
  • śmietana/ mleko kokosowe 100 ml
  • Makaron muszelki
  • zielenina- pietruszka - u mnie natka fenkułu
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Włoska zupa z kurczakiem

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyłam kawałki piersi pokrojone w cienkie plasterki i warzywa pokrojone w kosteczkę. Dodałam od razu kukurydzę- nie rozpadnie się. Zalałam wodą- można bulionem. Ale wywar był wystarczająco esencjonalny.
    Cytrynę trzeba sparzyć, dodać do zupy obraną skórkę i sok z cytryny. Ja sobie ułatwiłam zadanie i dodałam dwie suszone cytryny. Gotowałam około 20 minut,- doprawiłam sola i pieprzem. Dodałam makaron i gotowałam do miękkości. Po wyłączeniu ognia dodaje się śmietanę ale preferuję mleko kokosowe. jeszcze zielenina na koniec.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (43)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 lipca Pyszna zupka na jesienny czas,teraz za gorąco jak dla mnie na gotowanie:) Odpowiedzi: 9 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 lipca Taką, to bym teraz zjadł na późne śniadanie ;) Lubię takie konkretne zupy, pycha :) Odpowiedzi: 26 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń