Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna aromatu i wyjątkowo dobrze smakuje. Przepis z książki Kuchnia włoska.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1282
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12144
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1282
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12144
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 32
Składniki
Na patelni podsmażyłam kawałki piersi pokrojone w cienkie plasterki i warzywa pokrojone w kosteczkę. Dodałam od razu kukurydzę- nie rozpadnie się. Zalałam wodą- można bulionem. Ale wywar był wystarczająco esencjonalny. Cytrynę trzeba sparzyć, dodać do zupy obraną skórkę i sok z cytryny. Ja sobie ułatwiłam zadanie i dodałam dwie suszone cytryny. Gotowałam około 20 minut,- doprawiłam sola i pieprzem. Dodałam makaron i gotowałam do miękkości. Po wyłączeniu ognia dodaje się śmietanę ale preferuję mleko kokosowe. jeszcze zielenina na koniec.
Smacznego :)