Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna aromatu i wyjątkowo dobrze smakuje. Przepis z książki Kuchnia włoska.
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 18
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1015
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 47004
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 64
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 18
Świąteczne smaki.
Odsłon: 57
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1015
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 47004
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 64
Składniki
Na patelni podsmażyłam kawałki piersi pokrojone w cienkie plasterki i warzywa pokrojone w kosteczkę. Dodałam od razu kukurydzę- nie rozpadnie się. Zalałam wodą- można bulionem. Ale wywar był wystarczająco esencjonalny. Cytrynę trzeba sparzyć, dodać do zupy obraną skórkę i sok z cytryny. Ja sobie ułatwiłam zadanie i dodałam dwie suszone cytryny. Gotowałam około 20 minut,- doprawiłam sola i pieprzem. Dodałam makaron i gotowałam do miękkości. Po wyłączeniu ognia dodaje się śmietanę ale preferuję mleko kokosowe. jeszcze zielenina na koniec.
Smacznego :)