Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wodzianka jaką teraz opiszę jest ulepszona przez mojego męża. Jest tak smaczna, że jak się zje raz to prosi się o więcej. U nas się mówi (wodzionka) Prosta i szybka w przygotowaniu , bardzo smaczna. Przepis banalnie prosty.
nóż, garnek, deska,
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Do garnka wlać wodę , włożyć opłukany boczek wędzony, dodać obrane, pokrojone ząbki czosnku oraz odrobinę soli. Gotować do miękkości boczku. Następnie boczek wyjąc i pokroić w mniejsze kawałki. Cebule obrać pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle klarownym na złoty kolor. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną kiełbasę, smażyć jeszcze przez chwile. Usmażoną cebule wraz z kiełbasą dodać do wywaru z boczku , dodać również pokrojony boczek. Doprawić do smaku pieprzem solą oraz przyprawą uniwersalną i przyprawą płynną. Przygotować grzanki , kromki chleba pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle klarownym. Na talerze nałożyć podsmażone grzanki i zalać wywarem czyli ugotowaną zupą. Tak właśnie przyrządzoną zupę nazwałam wodzianką jaką mój mąż przygotowuje w domu. W moim domu rodzinnym wodziankę robiło się na łoju lub smalcu tylko pokrojony chleb , czosnek , sól i pieprz do tego smalec i zalewało się wodą.