Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka szybka, łatwa i uwielbiana przez dzieci. Szczególnie polecam w upalne letnie dni, choć u nas pojawia się na stole w różnych porach roku (również z mrożonych owoców)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116672
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3010
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1560
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116672
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3010
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1560
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Składniki
Owoce świeże należy umyć, a mrożone rozmrozić (zostały umyte przed mrożeniem, prawda? ;-)). W przypadku owoców bezpestkowych można je od razu zblendować i zagotować (0,5 kg na 1 l wody). Natomiast owoce z pestkami należy najpierw wydrylować lub zagotować i przetrzeć przez sitko (o szerokich oczkach).
Odlać pół szklanki zupy, dodać śmietanę, a następnie dobrze rozmieszać. Połączyć z zupą i posłodzić do smaku. W przypadku zupy wiśniowej koniecznie dodać goździki. Podawać z makaronem, na zimno lub na ciepło.