Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka szybka, łatwa i uwielbiana przez dzieci. Szczególnie polecam w upalne letnie dni, choć u nas pojawia się na stole w różnych porach roku (również z mrożonych owoców)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1793
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8343
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253332
Polecam.
Odsłon: 1434
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1793
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8343
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253332
Polecam.
Odsłon: 1434
Składniki
Owoce świeże należy umyć, a mrożone rozmrozić (zostały umyte przed mrożeniem, prawda? ;-)). W przypadku owoców bezpestkowych można je od razu zblendować i zagotować (0,5 kg na 1 l wody). Natomiast owoce z pestkami należy najpierw wydrylować lub zagotować i przetrzeć przez sitko (o szerokich oczkach).
Odlać pół szklanki zupy, dodać śmietanę, a następnie dobrze rozmieszać. Połączyć z zupą i posłodzić do smaku. W przypadku zupy wiśniowej koniecznie dodać goździki. Podawać z makaronem, na zimno lub na ciepło.