Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na chłodne, ponure dni. Syci i rozgrzewa.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17936
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 134
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2483
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 390
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17936
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 134
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2483
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 390
Składniki
Zagotuj bulion, dodaj do niego oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Dołóż ziele i laurowe liście. Gotuj przez 20 minut. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż wszystko na patelni do czasu aż boczek się ładnie zrumieni. Ze składników na zacierki zagnieć ciasto. Odrywaj małe kawałki i formuj kluseczki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Po 5 minutach dodaj zacierki. Gotuj przez 10 minut. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.