Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na chłodne, ponure dni. Syci i rozgrzewa.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 725
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 694
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 400
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 725
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 694
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 400
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Składniki
Zagotuj bulion, dodaj do niego oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Dołóż ziele i laurowe liście. Gotuj przez 20 minut. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż wszystko na patelni do czasu aż boczek się ładnie zrumieni. Ze składników na zacierki zagnieć ciasto. Odrywaj małe kawałki i formuj kluseczki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Po 5 minutach dodaj zacierki. Gotuj przez 10 minut. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.