Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na chłodne, ponure dni. Syci i rozgrzewa.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3478
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2844
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3478
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2844
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Zagotuj bulion, dodaj do niego oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Dołóż ziele i laurowe liście. Gotuj przez 20 minut. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż wszystko na patelni do czasu aż boczek się ładnie zrumieni. Ze składników na zacierki zagnieć ciasto. Odrywaj małe kawałki i formuj kluseczki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Po 5 minutach dodaj zacierki. Gotuj przez 10 minut. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem, solą i majerankiem.