Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas tak szybko ucieka, że nawet nie zorientowałam się, że do świąt został jedynie dobry tydzień. Jest więc to ostatni moment, aby przygotować domowy zakwas, na bazie którego powstanie przepyszny świąteczny żurek. Zapraszam!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3668
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1255
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3668
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1255
Składniki
Czosnek obrać, a następnie przecisnąć przez praskę. Do litrowego dobrze umytego słoika wsypać mąkę. Następnie dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz czosnek. Całość zalać wodą i dokładnie wymieszać. Słoik przykryć gazą i zostawić w ciepłym miejscu. Codziennie mieszać.
Zakwas jest gotowy gdy poczujemy jego kwaskowość. Zazwyczaj jest to po 5-6 dniach. Po tym czasie zakwas przelać do butelki i przechowywać w lodówce.
:)