Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy żytni zakwas na żurek
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1170
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1170
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Składniki
Mąkę żytnią wsypuje do 1 litrowego słoika wlewam wodę dokładnie mieszam by nie było grudek .Następnie wrzucam rozdrobniony czosnek i pozostałe składniki mieszam .Słoik przykrywam gazą i odstawiam w ciepłe miejsce na co najmniej 5 dni do 7dni ,zakwas należy codziennie przemieszać bo mąka będzie opadać na dno i po tym czasie możemy gotować pyszny żurek na zakwasie.