Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy żytni zakwas na żurek
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 598
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 254
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 598
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 254
Składniki
Mąkę żytnią wsypuje do 1 litrowego słoika wlewam wodę dokładnie mieszam by nie było grudek .Następnie wrzucam rozdrobniony czosnek i pozostałe składniki mieszam .Słoik przykrywam gazą i odstawiam w ciepłe miejsce na co najmniej 5 dni do 7dni ,zakwas należy codziennie przemieszać bo mąka będzie opadać na dno i po tym czasie możemy gotować pyszny żurek na zakwasie.