Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy żytni zakwas na żurek
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4385
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 100
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 421
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4385
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 100
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 421
Składniki
Mąkę żytnią wsypuje do 1 litrowego słoika wlewam wodę dokładnie mieszam by nie było grudek .Następnie wrzucam rozdrobniony czosnek i pozostałe składniki mieszam .Słoik przykrywam gazą i odstawiam w ciepłe miejsce na co najmniej 5 dni do 7dni ,zakwas należy codziennie przemieszać bo mąka będzie opadać na dno i po tym czasie możemy gotować pyszny żurek na zakwasie.