Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś planuje przygotować na święta żurek na własnym zakwasie to dzisiaj jest ostatni moment, aby go przygotować. Dla przypomnienia podaje jeszcze raz przepis.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Litrowy słoik bardzo dokładnie umyć gorąca wodą. Wsypać do niego mąkę, dodać przyprawy (liscie laurowe, ziele angielskie) i przeciśnięty przez praske czosnek, zalać wodą i wymieszać. Przykryć gazą lub ręcznikiem papierowym, pozostawić w ciepłym miejscu. Codziennie mieszać. Gdy poczujemy kwaskowy smak (zazwyczaj po ok. tygodniu) przechowywać w lodówce.