Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś planuje przygotować na święta żurek na własnym zakwasie to dzisiaj jest ostatni moment, aby go przygotować. Dla przypomnienia podaje jeszcze raz przepis.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2247
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2247
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Litrowy słoik bardzo dokładnie umyć gorąca wodą. Wsypać do niego mąkę, dodać przyprawy (liscie laurowe, ziele angielskie) i przeciśnięty przez praske czosnek, zalać wodą i wymieszać. Przykryć gazą lub ręcznikiem papierowym, pozostawić w ciepłym miejscu. Codziennie mieszać. Gdy poczujemy kwaskowy smak (zazwyczaj po ok. tygodniu) przechowywać w lodówce.