Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka. Spojrzenie wstecz do dzieciństwa, kiedy mama często gotowała ją a my zajadaliśmy się nią do syta. Dzisiaj po latach wzbogaciłem ją co myślę ma pozytywny wpływ na jej smak.
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 198
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 85
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 465
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 198
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 85
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 465
Składniki
3 litry wody zagotować i włożyć karkówkę. Dodać liście limonki, sos sojowy, sos rybny i ugotować wywar. Namoczyć grzyby (większe przekroić) zostawić z namoczonych grzybów ½ szklanki płynu. Cebulę z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażyć i pod koniec smażenia dodać grzyby przyprawić solą i pieprzem oraz dolać płyn z namaczania i dusić ok. 5 minut. Następnie wrzucić usmażoną cebulę, boczek i grzyby do wywaru. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Po ugotowaniu ziemniaków wlewamy żur i zaprawiamy śmietaną. Na samym końcu smakujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.