Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszły upały nie chce się nam stać przy kuchni, proponuję szybką zapiekankę.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 75
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 75
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 4. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do mięsa.
5. Pieczarki kroimy i również dodajemy do mięsa.
6. Groszek odlewamy z zalewy i przekładamy do pozostałych składników. 7. Na koniec wlewamy śmietanę, chwilę dusimy.
8. Makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego. 9. Na makaron przekładamy mięso z warzywami.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę.
11. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego.