Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszły upały nie chce się nam stać przy kuchni, proponuję szybką zapiekankę.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15540
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2827
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15540
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2827
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 4. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do mięsa.
5. Pieczarki kroimy i również dodajemy do mięsa.
6. Groszek odlewamy z zalewy i przekładamy do pozostałych składników. 7. Na koniec wlewamy śmietanę, chwilę dusimy.
8. Makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego. 9. Na makaron przekładamy mięso z warzywami.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę.
11. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego.