Do góry

Zupy Przepis na:

Zielona zupa

Zielona zupa

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 765

Dodano:

Odsłon: 2103

Dziś przepis tak krótki jak krótki jest czas na zrobienie tej zupy :) Potrzebna będzie resztka zupy z dnia poprzedniego z tego przepisu https://smaker.pl/przepis-kartoflanka-na-ostro,158012,orionka.html (lub każda inna zupa kartoflana) i 2 garście szpinaku. Do tego jakiś kwadrans i pyszna zupa gotowa! :) Polecam pomysł przerabiania zup, które pozostały z poprzedniego dnia. Wystarczy wtedy 1-2 nowe składniki i w kilka chwil mamy całkiem nowe danie.

Składniki

  • porcja zupy kartoflanej z dnia poprzedniego
  • 2 garście swieżego szpinaku
  • łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
  • Odrobina oleju
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak płuczę i lekko siekam. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam szpinak, doprawiam czosnkiem niedźwiedzim (można zamienić 1 ząbkiem zwykłego czosnku). Kilka minut duszę mieszając aż szpinak będzie miękki.
    Usmażony szpinak wrzucam do podgrzanej zupy i blenduję na krem. Jeśli zupa jest za gęsta można dolać trochę przegotowanej wody. Jeśli jest potrzeba można dosolić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń