Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis tak krótki jak krótki jest czas na zrobienie tej zupy :) Potrzebna będzie resztka zupy z dnia poprzedniego z tego przepisu https://smaker.pl/przepis-kartoflanka-na-ostro,158012,orionka.html (lub każda inna zupa kartoflana) i 2 garście szpinaku. Do tego jakiś kwadrans i pyszna zupa gotowa! :) Polecam pomysł przerabiania zup, które pozostały z poprzedniego dnia. Wystarczy wtedy 1-2 nowe składniki i w kilka chwil mamy całkiem nowe danie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 922
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2140
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 922
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2140
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Szpinak płuczę i lekko siekam. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam szpinak, doprawiam czosnkiem niedźwiedzim (można zamienić 1 ząbkiem zwykłego czosnku). Kilka minut duszę mieszając aż szpinak będzie miękki. Usmażony szpinak wrzucam do podgrzanej zupy i blenduję na krem. Jeśli zupa jest za gęsta można dolać trochę przegotowanej wody. Jeśli jest potrzeba można dosolić.