Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis tak krótki jak krótki jest czas na zrobienie tej zupy :) Potrzebna będzie resztka zupy z dnia poprzedniego z tego przepisu https://smaker.pl/przepis-kartoflanka-na-ostro,158012,orionka.html (lub każda inna zupa kartoflana) i 2 garście szpinaku. Do tego jakiś kwadrans i pyszna zupa gotowa! :) Polecam pomysł przerabiania zup, które pozostały z poprzedniego dnia. Wystarczy wtedy 1-2 nowe składniki i w kilka chwil mamy całkiem nowe danie.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 106
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2180
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3976
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 52
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1422
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 106
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2180
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3976
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 52
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1422
Składniki
Szpinak płuczę i lekko siekam. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam szpinak, doprawiam czosnkiem niedźwiedzim (można zamienić 1 ząbkiem zwykłego czosnku). Kilka minut duszę mieszając aż szpinak będzie miękki. Usmażony szpinak wrzucam do podgrzanej zupy i blenduję na krem. Jeśli zupa jest za gęsta można dolać trochę przegotowanej wody. Jeśli jest potrzeba można dosolić.