Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z natki pietruszki, ziemniaków i brokuła jest bardzo łatwa do przygotowania, smaczna i zdrowa. Polecam.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1818
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1818
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę pokroić w kosteczkę, razem z posiekanym czosnkiem podsmażyć na oliwie z masłem. Podlać bulionem( może być z kostki rosołowej) i gotować do miękkości.
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i podzielony na różyczki brokuł.
Miękkie warzywa zmiksować na gładki krem.
Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietanką, podgrzać. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.