Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho pochodzi z Hiszpanii, gdzie jest bardzo ciepło. Dlatego zupy na zimno są tam bardzo popularne. Pierwotnie jest to danie z pomidorów, ale w upalne dni warto przygotować także zielone gazpacho z ogórków. Niesamowicie nawadnia organizm, orzeźwia i dostarcza licznych, nieprzetworzonych substancji odżywczych. To świetna propozycja na lato. Bazylia dodaje gazpacho świeżości i aromatycznego zapachu.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 319
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7531
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 319
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7531
Składniki
Warzywa umyj, ogórki obierz ze skórki.
Wszystkie składniki na zielone gazpacho umieść w blenderze i zmiksuj ze sobą do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli wolisz większe kawałki warzyw – miksuj krócej. Jeśli chcesz gładką zupę, miksuj długo i kilkukrotnie przemieszaj zawartość blendera.
Gazpacho rozlej do misek. Ogórka przeznaczonego do dekoracji drobno posiekaj, podobnie jak koperek. Zupę udekoruj ogórkiem, bazylią i koperkiem. Podawaj na zimno.