Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wy też tak macie, że jak żar leje się z nieba, to kompletnie tracicie apetyt? U mnie to norma, więc latem mogę żywić się właściwie wyłącznie sokami warzywno – owocowymi, lekkimi zupami czy chłodnikami na bazie jogurtów. Ma to same zalety – nie dość, że chudnę, to jeszcze nie muszę martwić się o nawodnienie, co jak możecie przeczytać w artykule: http://kateskitchen.pl/odwodnienie-smiertelne-zagrozenie-garsc-informacji-i-super-przepis/, jest bardzo, bardzo ważne. Ponieważ ponoć znów nadchodzą jakieś niemiłosierne upały, mam dla Was prosty przepis na pyszny chłodnik z zielonego groszku i ogórków.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16129
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16129
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Groszek gotujemy. Ogórki obieramy ze skórki (ale ładny rym) i kroimy na mniejsze cząstki. Podobnie postępujemy z czosnkiem. Ugotowany i wystudzony groszek, ogórki, czosnek i jogurt umieszczamy w mikserze/blenderze i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą wg uznania. Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Zupę przelewamy do miski, posypujemy startymi przyprawami oraz koprem i… gotowe. Serwujemy schłodzony. Bon apetit!