Do góry

Zupy Przepis na:

Zielony krem z sałaty masłowej

Zielony krem z sałaty masłowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2391 Ocena: 53166

Dodano:

Odsłon: 8766

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu zupa. Idealne połączenie sałaty, ryżu i przypraw. Do dzieła ;)

Składniki

  • 1 główka sałaty masłowej
  • 1 łyżka masła
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 100 g ryżu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zielony krem z sałaty masłowej

Przygotowanie

  1. Sałatę myjemy, „szarpiemy” na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Krótko dusimy pod przykryciem, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy pod przykryciem 10 min, zestawiamy z ognia i miksujemy na gładko.

    Zupę ponownie wstawiamy na palnik, dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z posiekanym szczypiorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 10 maja 2017 Ojaaaaa...pyszności :-) uwielbiam takie połączenia z ryżem,ja bym jeszcze dodała łychę mleka kokosowego...ale to już by był pełen foodporn ;-)))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 09 maja 2017 Cóż za finezja! Wspaniały i bardzo kuszący pomysł :) Mniam <3

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 09 maja 2017 No i prosty i bardzo smaczny kremik:)
A tak w ogóle zwalałam winę na neta..nie jego wina..lecz Smakera..teraz już jest ok!
Pozdrawiam:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń