Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu zupa. Idealne połączenie sałaty, ryżu i przypraw. Do dzieła ;)
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 69
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 147
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 89
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 83
Dzisiaj krokiety postne przygotowane z kiszoną kapustą i grzybami suszonymi....
Odsłon: 67
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 69
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 147
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 89
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 83
Dzisiaj krokiety postne przygotowane z kiszoną kapustą i grzybami suszonymi....
Odsłon: 67
Składniki
Sałatę myjemy, „szarpiemy” na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Krótko dusimy pod przykryciem, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy pod przykryciem 10 min, zestawiamy z ognia i miksujemy na gładko. Zupę ponownie wstawiamy na palnik, dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorem.