Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, ziołowy wywar ugotowany na mięsie z królika. Prosta, smaczna zupa. Na bulion wykorzystałem resztki z tuszki królika z Ischii. Podany z makaronem ryżowym.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1767
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1767
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1931
Składniki
Okrawki mięsa (umyte) zalej w garnku zimną wodą i gotuj na małym ogniu około godziny.
Zbierz tworzącą się zawiesinę i dodaj warzywa. Gotuj kolejną godzinę. Rosół może jedynie "mrugać", nie powinien wrzeć. Dodaj następnie wszystkie zioła i przyprawy. Po kolejnej godzinie dopraw solą i pieprzem, przecedź wywar.
Podawaj z oddzielnie ugotowanym makaronem ryżowym, obficie posypany natką pietruszki.