Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, ziołowy wywar ugotowany na mięsie z królika. Prosta, smaczna zupa. Na bulion wykorzystałem resztki z tuszki królika z Ischii. Podany z makaronem ryżowym.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2155
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11546
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 132
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2155
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11546
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 132
Składniki
Okrawki mięsa (umyte) zalej w garnku zimną wodą i gotuj na małym ogniu około godziny.
Zbierz tworzącą się zawiesinę i dodaj warzywa. Gotuj kolejną godzinę. Rosół może jedynie "mrugać", nie powinien wrzeć. Dodaj następnie wszystkie zioła i przyprawy. Po kolejnej godzinie dopraw solą i pieprzem, przecedź wywar.
Podawaj z oddzielnie ugotowanym makaronem ryżowym, obficie posypany natką pietruszki.