Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, ziołowy wywar ugotowany na mięsie z królika. Prosta, smaczna zupa. Na bulion wykorzystałem resztki z tuszki królika z Ischii. Podany z makaronem ryżowym.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 171
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 225
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 171
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 225
Składniki
Okrawki mięsa (umyte) zalej w garnku zimną wodą i gotuj na małym ogniu około godziny.
Zbierz tworzącą się zawiesinę i dodaj warzywa. Gotuj kolejną godzinę. Rosół może jedynie "mrugać", nie powinien wrzeć. Dodaj następnie wszystkie zioła i przyprawy. Po kolejnej godzinie dopraw solą i pieprzem, przecedź wywar.
Podawaj z oddzielnie ugotowanym makaronem ryżowym, obficie posypany natką pietruszki.