Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa, prosta, niezwykle smaczna zupa z dyni
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16631
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16631
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5370
Składniki
Dynię obrać ze skóry, oczyścić z nasion i pokroić na małe kawałki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić w rondlu na łyżce oliwy, dodać dynię i chwilę poddusić razem z cebulą. Zalać wywarem i dusić do miękkości. Zupę ostudzić, zmiksować, zagotować, dodać serek topiony, przyprawy i wymieszać. Na talerzu (zupa powinna być dość gęsta) delikatnie polać ją jogurtem, nie mieszać.