Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa Afrodyty odczarowuje niezbyt lubiane warzywo, jakim jest brokuł. Danie jest aromatyczne i jednocześnie bardzo delikatne, a przyjemnie chrupiącym elementem, jakim jest boczek. Śmietana nadaje przyjemnej, kremowej konsystencji. Zupa charakteryzuje się również wyjątkowo piękną, zieloną barwą. Jest lekka i idealna na letnie upały, także jako główne danie obiadowe. To także świetny sposób na to, aby dostarczyć organizmowi cennych substancji odżywczych, które zagwarantują ci piękny i młodzieńczym niczym bogini Afrodycie.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 422
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1814
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3434
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27004
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 422
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1814
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3434
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27004
Składniki
Boczek pokrój w niewielką kostkę. Podsmaż go na suchej patelni, aż będzie chrupiący. Następnie wyjmij go łyżką cedzakową i odłóż na papierowe ręczniki do odsączenia.
Cebulę pokrój w niewielką kostkę i podsmaż ją na tej samej patelni, na tłuszczu wytopionym z boczku.
Brokuł podziel na różyczki, a łodygi oddziel i pokrój w kostkę.
Ziemniaka obierz i pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm. Dodaj go do miękkiej już cebuli razem z łodygami brokułu. Wymieszaj wszystko i smaż całość pod przykryciem przez ok. 10 minut, na małym ogniu.
Wlej bulion i gotuj całość do miękkości warzyw przez następne 5 minut. Dodaj różyczki i natkę pietruszki. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut, bez przykrycia.
Zupę przenieś do blendera i zmiksuj na gładki krem. Przenieś go z powrotem do garnka.
Dopraw całość pieprzem i solą. Delikatnie wmieszaj śmietankę.
Zupę Afrodyty podawaj na ciepło, z kawałkami boczku na środku. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni.