Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie może przepis na pyszną zupę coś jak krupnik z tym że dodałam kaszę gryczaną zamiast jęczmiennej powiem wam że choć nie bardzo przepadam za kaszą gryczaną to w zupie rewelacja smak moim zdaniem jeszcze lepszy niż z kaszą jęczmienną no i zdrowsza zupa
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać wypłukane mięso z kością przystosowane do zup oraz tłuszcz z gęsi jeżeli macie taka możliwość , dodać marchew oraz korzeń pietruszki pokrojone dowolnie i całość zagotować, po zagotowaniu zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny, gotując na wolnym ogniu w trakcie dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną gotować do miękkości mięsa na kościach. Jak już mięso jest miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do pełnej miękkości ziemniaków
Gdy już ziemniaki w wywarze mięsnym są dość miękkie wtedy wsypać ugotowaną kaszę gryczaną i dodać mrożoną lub świeżą natkę pietruszki, ziela angielskie i oryginalne kostki magii pogotować na wolnym ogniu przez dziesięć minut, zupę można jeszcze doprawić według swego smaku, w trakcie gotowania się zupy przygotować cebulę a mianowicie na talerzyk posypać sól drobną na nią układać plasterki obranej cebuli soląc układać jedną na drugiej i pozostawić do czasu zmiękczenia się cebuli od soli. Ugotowaną zdjąć z ognia
Ugotowany zupa krupnik z kaszą gryczana smakuje wyśmienicie jeżeli ktoś lubi można dodać śmietany, przed zjedzeniem można dodać pieprzu naturalnego. U nas jak to przy każdym krupniku obowiązkowo nasolona cebula, większość się pyta jak to się je a już wam tłumaczę do buzi bierze się plasterek cebuli i zagryza się ciepłą zupą smak rewelacja ale trzeba spróbować aby wiedzieć jak będzie smakować