Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie może przepis na pyszną zupę coś jak krupnik z tym że dodałam kaszę gryczaną zamiast jęczmiennej powiem wam że choć nie bardzo przepadam za kaszą gryczaną to w zupie rewelacja smak moim zdaniem jeszcze lepszy niż z kaszą jęczmienną no i zdrowsza zupa
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać wypłukane mięso z kością przystosowane do zup oraz tłuszcz z gęsi jeżeli macie taka możliwość , dodać marchew oraz korzeń pietruszki pokrojone dowolnie i całość zagotować, po zagotowaniu zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny, gotując na wolnym ogniu w trakcie dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną gotować do miękkości mięsa na kościach. Jak już mięso jest miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do pełnej miękkości ziemniaków
Gdy już ziemniaki w wywarze mięsnym są dość miękkie wtedy wsypać ugotowaną kaszę gryczaną i dodać mrożoną lub świeżą natkę pietruszki, ziela angielskie i oryginalne kostki magii pogotować na wolnym ogniu przez dziesięć minut, zupę można jeszcze doprawić według swego smaku, w trakcie gotowania się zupy przygotować cebulę a mianowicie na talerzyk posypać sól drobną na nią układać plasterki obranej cebuli soląc układać jedną na drugiej i pozostawić do czasu zmiękczenia się cebuli od soli. Ugotowaną zdjąć z ognia
Ugotowany zupa krupnik z kaszą gryczana smakuje wyśmienicie jeżeli ktoś lubi można dodać śmietany, przed zjedzeniem można dodać pieprzu naturalnego. U nas jak to przy każdym krupniku obowiązkowo nasolona cebula, większość się pyta jak to się je a już wam tłumaczę do buzi bierze się plasterek cebuli i zagryza się ciepłą zupą smak rewelacja ale trzeba spróbować aby wiedzieć jak będzie smakować
Pyszna i inna wersja pierogów. Pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu i zdrow...
Odsłon: 16634
Od razu zapowiadamy, że to nie tylko dodatek do obiadu. Kasza niesamowicie sm...
Odsłon: 5941
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 119
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 52
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 119
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 52
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać wypłukane mięso z kością przystosowane do zup oraz tłuszcz z gęsi jeżeli macie taka możliwość , dodać marchew oraz korzeń pietruszki pokrojone dowolnie i całość zagotować, po zagotowaniu zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny, gotując na wolnym ogniu w trakcie dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną gotować do miękkości mięsa na kościach. Jak już mięso jest miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do pełnej miękkości ziemniaków
Gdy już ziemniaki w wywarze mięsnym są dość miękkie wtedy wsypać ugotowaną kaszę gryczaną i dodać mrożoną lub świeżą natkę pietruszki, ziela angielskie i oryginalne kostki magii pogotować na wolnym ogniu przez dziesięć minut, zupę można jeszcze doprawić według swego smaku, w trakcie gotowania się zupy przygotować cebulę a mianowicie na talerzyk posypać sól drobną na nią układać plasterki obranej cebuli soląc układać jedną na drugiej i pozostawić do czasu zmiękczenia się cebuli od soli. Ugotowaną zdjąć z ognia
Ugotowany zupa krupnik z kaszą gryczana smakuje wyśmienicie jeżeli ktoś lubi można dodać śmietany, przed zjedzeniem można dodać pieprzu naturalnego. U nas jak to przy każdym krupniku obowiązkowo nasolona cebula, większość się pyta jak to się je a już wam tłumaczę do buzi bierze się plasterek cebuli i zagryza się ciepłą zupą smak rewelacja ale trzeba spróbować aby wiedzieć jak będzie smakować
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 348
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 267