Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi pizzy, chyba nie ma takiej osoby. Zupa to jedno z najczęściej przygotowanych dań na obiad. Można ją przygotować na wiele sposobów w zależności od ulubionych smaków, moja jest ulubiona o smaku pizzy.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2550
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2550
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
1. Czosnek, cebulę obieram, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję na mniejsze kawałki. Warzywa przekładam do blendera i dwie minuty blenduję, następnie dodaję pomidory z puszki i jeszcze chwilę miksuję, przelewam do garnka.
2. Mięso mielone smażę na rozgrzanym oleju, dodaję umyte pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojoną w kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu łączę z warzywami i podlewam wodą. Dodaję kostkę rosołową, serki topione, doprawiam solą, pieprzem, chili oraz ziołami prowansalskimi. Gotuję do chwili zagotowania. 3. Na koniec zupę zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną. 4. Zupa gotowa. 5. Smacznego.