Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi pizzy, chyba nie ma takiej osoby. Zupa to jedno z najczęściej przygotowanych dań na obiad. Można ją przygotować na wiele sposobów w zależności od ulubionych smaków, moja jest ulubiona o smaku pizzy.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30789
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3576
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2729
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1088
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30789
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3576
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2729
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1088
Składniki
1. Czosnek, cebulę obieram, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję na mniejsze kawałki. Warzywa przekładam do blendera i dwie minuty blenduję, następnie dodaję pomidory z puszki i jeszcze chwilę miksuję, przelewam do garnka.
2. Mięso mielone smażę na rozgrzanym oleju, dodaję umyte pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojoną w kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu łączę z warzywami i podlewam wodą. Dodaję kostkę rosołową, serki topione, doprawiam solą, pieprzem, chili oraz ziołami prowansalskimi. Gotuję do chwili zagotowania. 3. Na koniec zupę zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną. 4. Zupa gotowa. 5. Smacznego.