Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Starając się urozmaicić codzienne menu przygotowałam orientalną japońska zupę ranem, czyli rosół japoński. Podstawą tej zupy jest makaron. Teraz do wyboru jest wiele pysznych makaronów pasujących do tej zupy. Oto moja wersja tego przepisu. Bazą zupy jest mięsny wywar (u mnie rosół drobiowo warzywny).
Smaki Grecji!
Odsłon: 156
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 134
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 465
Smaki Grecji!
Odsłon: 156
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 134
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 465
Składniki
Mięso mielimy, dodajemy sos sojowy, czosnek i przyprawy. Odstawiamy do lodówki na godzinę, aby się zamarynowało. Po tym czasie formujemy małe kulki. Jaja gotujemy przez 8 minut. Po wystudzeniu obieramy i zalewamy bulionem na ok 1 godzinę. Warzywa kroimy na cieniutkie kawałki. Wszystkie składniki (makaron, marchew, pomidory, szpinak, kolendra, seler, cebula i pulpeciki) należy umieścić na głębokiej patelni, całość zalać bulionem. Gotować do miękkości makaronu przez ok 10 minut.
Zupę nakładamy do salaterek. Na wierzch kładziemy jajko przedzielone na pół, posypujemy świeżą kolendrą.