Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa smaczna i łatwa do przygotowania .
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Oczyszczone i umyte udko ugotować w 3 litrach wody . Dodać do wywaru liść laurowy i ziele angielskie .Udko gotujemy do miękkości .
Marchewkę ,pietruszkę , seler i buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Liście botwiny ,por , koper , natkę pietruszki kroimy w drobne kawałeczki.
Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do wywaru . Dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę i cukier . Przyprawiamy zupę przyprawami według własnego uznania . Zupę gotujemy do miękkości warzyw. .
Śmietanę przelać do szklanki dodać 1 łyżeczkę mąki ,dobrze rozetrzeć , dolać 2 duże łyżki gorącej zupy .Zahartowaną śmietanę wlać do zupy . Gotować zupę jeszcze przez 2 minuty .Zupę zakwaszamy z sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym . Przygotowaną zupę podajemy ugotowanym jajkiem na twardo lub ziemniakami . Smacznego :)