Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa smaczna i łatwa do przygotowania .
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105466
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 93
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105466
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 93
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Składniki
Oczyszczone i umyte udko ugotować w 3 litrach wody . Dodać do wywaru liść laurowy i ziele angielskie .Udko gotujemy do miękkości .
Marchewkę ,pietruszkę , seler i buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Liście botwiny ,por , koper , natkę pietruszki kroimy w drobne kawałeczki.
Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do wywaru . Dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę i cukier . Przyprawiamy zupę przyprawami według własnego uznania . Zupę gotujemy do miękkości warzyw. .
Śmietanę przelać do szklanki dodać 1 łyżeczkę mąki ,dobrze rozetrzeć , dolać 2 duże łyżki gorącej zupy .Zahartowaną śmietanę wlać do zupy . Gotować zupę jeszcze przez 2 minuty .Zupę zakwaszamy z sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym . Przygotowaną zupę podajemy ugotowanym jajkiem na twardo lub ziemniakami . Smacznego :)